Aftershocks natočil Kocáb s Proudfootem, australským kytaristou žijícím v Česku, a také s výrazným vkladem Američana Sheehana a Australana Donatiho. Studiové album vyšlo loni v únoru a je vůbec Kocábovým prvním, na kterém zpívá anglicky.

V klipu s říznou skladbou účinkují například Jana Kratochvílová a Varhan Bauer, svůj příspěvek zaslal i Donati. Nové nahrávky prý budou podle tvůrců ještě drsnější. Aftershocks měl podle tvůrců paradoxně větší ohlas v zahraničí než v Česku. "Momentálně vyrábíme další desku, a pokud možno v tomhle hvězdném obsazení. Koncert, o kterém uvažujeme, by pak mohl být kompletní, protože materiál z prvního alba by vydal jen na půlku vystoupení," uvedl Kocáb.

Deska už je téměř natočená, po dodělání zpěvů a několika nástrojů zašlou Proudfoot s Kocábem nahrávku svým zahraničním kolegům. "Pokud se jim to bude líbit, nahrají nám své party," řekl Kocáb. Příští rok by chtěl začít s projektem Aftershocks vystupovat a na nějaký z koncertů pozvat i Donatiho a Sheehana.

Bubeník Donati vystupoval například s jazzovým pianistou George Cablesem a spolupracoval s Davem Stewartem, Mickem Jaggerem nebo Josh Stoneovou. Sheehan stál v roce 1989 stál u zrodu skupiny Mr. Big. Společně nahráli singl To Be With You, který se dostal do čela světových hitparád.

"Až bude vše natočené, zkusil bych na zpěv jedné nebo dvou pecek oslovit někoho z bratrů Zappových a uvažuju o dobrodružství pozvat Ozzyho Osbourna, ale to je spíše takový klukovský nápad," podotkl Kocáb.

Kocáb je známý především ze skupiny Pražský výběr a také svými občanskými aktivitami a působením v politice. Nedávno napsal hudbu k třídílnému projektu České televize Jan Hus. V polovině letošního září společně s Michalem Pavlíčkem prý oznámí nové aktivity Pražského výběru.