V dražbě byl nefunkční model červeného letadla Fokker v měřítku 1:0,8, které dříve létalo na různých leteckých show při vystoupeních Létajícího cirkusu. "Letoun měl před několika roky havárii. My ho chceme jako statický exponát. Letadlo zatím vystaveno nebude, nemáme pro něj vhodné prostory," řekl Tarantík.

Soukromé letecké muzeum chtělo maketu získat, protože žádné letadlo z první světové války ještě ve svých sbírkách nemělo. Tarantík nechtěl odhadovat, kdy by mohl hangár potřebný pro vystavení letadla vzniknout. Letoun Fokker Dr.I se stal jedním z nejznámějších letadel první světové války jako letoun Rudého barona, německého stíhacího esa Manfreda von Richthofena.

Mluvčí Finančního úřadu pro Královéhradecký kraj Romana Barešová dnes novinářům řekla, že šlo o dražbu movitých věcí na základě daňové exekuce, jméno původního vlastníka nesdělila. "Letadlo je určitě ta nejkurióznější věc, kterou jsme dražili. Nejčastěji finanční správa draží například osobní automobily či nemovitosti," řekla Barešová.