Studentům se budou věnovat špičkoví lektoři, kteří jim budou předávat nejenom své znalosti, ale také zkušenosti ze světových pódií. "Výtečná sopranistka Kateřina Kněžíková, světově uznávaný hornista Radek Baborák, koncertní mistr České filharmonie Josef Špaček nebo slovenský houslista Dalibor Karvay. To je výčet mimořádných lektorů kteří se představí publiku, ale zároveň jsou i v roli pedagogů," uvedla Kubáčová.

Mezi hosty akademie se zařadí také generální ředitel České filharmonie David Mareček, který se během interaktivního semináře podělí o své zkušenosti z oblasti marketingu umění. Seminář o mimořádném kroměřížském hudebním archivu povede cembalistka Barbara Maria Willi, dodala Kubáčová.

Doprovodný program nabídne řadu koncertů. Prvním z nich bude v pondělí recitál houslisty Josefa Špačka, následovat bude koncert Baborák Ensemble. Oba koncerty se uskuteční v Kině Nadsklepí. Do auly Konzervatoře Pavla Josefa Vejvanovského se přemístí koncert studentů Kateřiny Kněžíkové. Závěrečný koncert poté povede dirigent Tomáš Netopil. Letní hudební akademie bude propojena s 19. ročníkem festivalu Hudba v zahradách a zámku Kroměříž.