Na rozdíl od několika předchozích ročníků festival zatím není vyprodaný. "Čtyřdenní permanentky budou k dostání na místě za 2000 korun," uvedl Daron. Akci tradičně hostí areál likérky Rudolf Jelínek. Pojme zhruba 25.000 návštěvníků. Prvních 20.000 z nich se může těšit na dárek v podobě festivalového CD se skladbami 17 účinkujících.

Svátek metalové a rockové hudby otevře ve čtvrtek 12. července v pravé poledne německá formace Diolegacy. Vrcholem prvního dne festivalu by měla být vystoupení německé folk metalové skupiny In Extremo a kapely Powerwolf, která ve Vizovicích živě představí zbrusu nové album a novou koncertní scénu.

Nabitý páteční program nabídne strhující závěr v podobě koncertů kapel Arch Enemy, Helloween a Amorphis. Především skupina Helloween zřejmě přiláká jako absolutní headliner festivalu pozornost většiny lidí v areálu. "Několik generací fanoušků se dočká toho, že uslyší všechny zpěváky, kteří kapelou prošli, tedy Michaela Kiskeho, Kaie Hansena a Andiho Derise. Jde o unikátní reunion na dobu určitou. Připravena bude monstrózní pódiová scéna s LED stěnou, na které ke každé písničce poběží videoklipy," řekl Daron.

V sobotu potěší příznivce metalové hudby vystoupení skupin Kamelot, Lordi a zpěváka Uda Dirkschneidera, někdejšího člena světoznámé skupiny Accept. Podle Darona půjde o jednu z posledních možností, jak v jeho podání největší hity kapely naživo slyšet.

Nedělní program zahrnuje například německé formace Masterplan a Destruction, koncert zpěvačky Doro Pesch a speciální společné vystoupení finských Korpiklaani a domácího Fleretu. Celý festival uzavře zakladatel, zpěvák a baskytarista kapely Kiss Gene Simmons. "Jde o jednu z největších osobností, která se za celou existenci festivalu ve Vizovicích objeví. Půjde o jeho vůbec první vystoupení v Evropě s projektem Gene Simmons Band," uvedl Daron.

Fanoušci si podobně jako v minulých letech budou měnit vstupenku za kontrolní pásku na ruku předem v pokladnách u vstupu. Vyhnou se díky tomu frontám. Festivalový areál se zájemcům poprvé otevře ve čtvrtek od 10:00. Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách www.mastersofrock.cz.