"Art Parkinson přijede uvést film, který se jmenuje Zoo. Vychází ze skutečných událostí, které se udály během druhé světové války v jedné zoo, kde museli vystěhovat a utratit zvířata kvůli bombardování. Děti se rozhodly, že zachrání slona a ukryly ho na dvorku jedné staré dámy," uvedla Pášmová.

Herec byl podle ní festivalovému týmu povědomý, poté zjistili, že hraje v seriálu Hra o trůny. "Řekli jsme si, že zkusíme štěstí, oslovili jsme agenty a on souhlasil, že přijde," řekla Pášmová. Parkinson na festivalu uvede také další film Boj s obry, kde hraje menší roli. Jde o soutěžní snímek v kategorii filmů pro mládež.

Wiggins představí snímek Cesta divočinou. Hraje v něm dospívajícího chlapce Davida, který přijede z velkoměsta do Montany, aby se setkal s otcem. Vydají se spolu na lov do zasněžených hor a jejich vztah projde zkouškou. Wiggins již hrál ve filmech Hrdina Max či Útěk za snem.

V minulých ročnících na festival přijel například Brit Daniel Huttlestone, který hrál ve filmových muzikálech Bídníci a Čarodějný les, či Jackson Bews, známý ze snímku Zloba - Královna černé magie s Angelinou Jolie. "Říkáme si, že se třeba jednou stane to, co v Karlových Varech, kam zavítal mladý Leonardo DiCaprio," uvedla Pášmová.

Festival začal dnes, potrvá do 2. června. Letos se koná již 58. ročník, nabídne 300 filmů z 55 zemí.