Zpěvačka Anastacia bude v Olomouci koncertovat po Praze, kde je její koncert již vyprodán. Její turné Evolution naváže na mimořádně úspěšnou loňskou a letošní koncertní sérii Ultimate Collection, při které absolvovala 110 vystoupení, z nichž byla drtivá většina beznadějně vyprodána, uvedli pořadatelé koncertu.

Olomouc nabídne v létě návštěvníkům i řadu koncertů, divadelních představení a výstav během přehlídky Olomoucké kulturní léto. Podrobný program dosud pořadatelé nezveřejnili, v nabídce koncertů je však již vystoupení skupiny Energit kytaristy Luboše Andršta 4. července u Terezské brány a především koncert špičky současné metalové hudby, americké skupiny Papa Roach, která v Olomouci zahraje 22. srpna v Korunní pevnůstce. "V rámci srpnového festivalového výjezdu do Evropy se kapela zastaví i u nás a odehraje novinky z aktuálního alba Crooked Teeth i starší hity," uvedli pořadatelé přehlídky na stránkách festivalu.

Milovníci vážnější hudby ocení v červenci v krajském městě šestý ročník letního festivalu Olomoucké barokní slavnosti, které se odehrají 8. až 29. července. Na programu je například světová premiéra volné rekonstrukce barokní opery Z Monteverdiho Ariadny či novodobá premiéra dvou krátkých serenat. Návštěvníky festivalu čeká také prohlídka Kaple Božího Těla či noční komentovaná prohlídka Sarkandrovy kaple a kostela sv. Michala, uvedli pořadatelé na stránkách www.baroko.olomouc.eu.

Na své si přijdou i fanoušci divadla, 3. až 8. srpna chystá Divadlo Tramtarie opět svůj letní open - air festival Olomoucké shakespearovské léto. V parkánu Konviktu se odehraje představení Kabaret nahatý Shakespeare, ale i své další inscenace, jako je Po stopách něžného muže či Divoké historky.

V kulturní nabídce nezahálejí ani ostatní města v Olomouckém kraji. Například Jeseník na prázdniny chystá na 14. července druhý ročník Folkové Katovny, 4. srpna začne nejnavštěvovanější akce v regionu s názvem Jesenicko se baví, kde vystoupí například Stříbrňanka, Barbora Poláková, Alkehol či kapela Kreyson. Šumperk v polovině srpna zase roztančí folklorní tanečníci 28. ročníku mezinárodního folklorního festivalu, který bude 15. až 20. srpna. Představí se taneční a hudební soubory z různých koutů světa, uvedla mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková.

V Náměšti na Hané na Olomoucku se 7. července chystá Kryštof kemp. Kromě koncertů na hlavním pódiu jsou v režii členů kapely Kryštof v čele s Richardem Krajčem připraveny také akustické koncerty či workshopy pro děti i dospělé. V Prostějově léto zpestří tradiční festival Prostějovské léto. Půjde o hudební, kreativní, divadelní, sportovní aktivity a filmovou produkci, která se odehraje především na náměstí T.G.Masaryka.