Příbramské divadlo na rozdíl od jiných scén sestavuje dramaturgický plán vždy na kalendářní rok. Prvním premiérovým představením, s níž se počítá v roce 2018, bude situační komedie Michaela Cooneyho Habaďúra. "Je to klasická komedie, kterou všichni divadelníci znají. Myslím si, že řada diváků půjde na svůj oblíbený titul," uvedl Bednář.

Další hrou nové sezony bude dobrodružný příběh náčelníka Apačů Vinnetou v dramatizaci Vojtěcha Štěpánka a režii Kateřiny Baranowské. Inscenace na motivy knih Karla Maye má podle Bednáře poetiku, která baví děti a rozesmává dospělé. Dalším titulem bude hra Archiv jazyků od americké autorky korejského původu Julie Cho. "To je vlastně také komedie, i když ne tak třaskavá," dodal Bendář, podle nějž půjde o českou premiéru.

Čtvrtým titulem by měla být Maryša v režii Milana Schejbala a závěrečnou premiérou retromuzikál Dáma na kolejích podle předlohy Ladislava Rychmana a v režii Lumíra Olšovského. "Myslím si, že konec sezony, který je v prosinci, by měl být pro diváka vyvrcholením," věří Bednář.