Na zámeckém nádvoří se během tří týdnů vystřídají legendy i mladá jména české hudební scény. Návštěvníci uslyší vedle Vlasty Redla, Hradišťanu a skupiny Mňága & Žďorp například písničkářku Lenny či kapely Zrní a Květy. Během celého festivalu vystoupí v Telči přes 70 kapel nejrůznějších žánrů.

Festival už podle Koláře dávno není pouze folkový. Noční klubovou scénu v sále Panského dvora zahájí elektroničtí Midi Lidi. Později tam vystoupí například punková Znouzectnost, kytaroví Wild Tides, kubánští Atarés nebo taneční Ventolin. "Jednou z největších hvězd noční scény pak bude písničkář Thom Artway, který si z posledních Andělů odnesl ocenění Objev roku a Zpěvák roku," řekl Kolář.

Vůbec poprvé v Telči vystoupí The Tap Tap, jedinečná kapela studentů a absolventů Jedličkova ústavu, která vznikla jako volnočasový kroužek pro mladé lidi s handicapem. Nakonec se stala tak známou, že s ní spolupracují například Vojta Dyk nebo Dan Bárta. Jejich koncert završí divoká balkánská dechovka Circus Problem.

Hlavní program festivalu doplňují každodenní pohádky pro děti a koncerty na náměstí, které jsou jako každý rok zdarma. Chybět nebudou ani dílny, kde si mohou návštěvníci festivalu vlastnoručně vyrobit nějaký pěkný dárek z festivalu. Podrobný program najdou zájemci na webu.