"Devět festivalových koncertů se bude konat po tři víkendy v hukvaldské oboře, na hukvaldském hradě a v rychaltickém kostele. Mezi výrazné festivalové tváře letos patří Michaela Fukačová, Bernadetta Šuňavská, Hana Kotková, Kateřina Javůrková, Orbis Trio, Janáčkův komorní orchestr, Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a celá řada dalších umělců," řekla.

Novinkou letošního ročníku bude podle ní uvedení lidového muzikálu Kubo v lašském a těšínském nářečí v provedení České scény Těšínského divadla nebo uvedení barokní opery Antonia Vivaldiho souborem Ensemble Damian. "Janáčkova tvorba bude na festivalu prezentována dramatickým a tanečním oddělením Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Zaznějí jednak Janáčkovy texty, Janáčkovy úpravy lidových písní, ale návštěvníci festivalu také uvidí některé Janáčkovy taneční inspirace," uvedla. mluvčí

Po loňském úspěchu zopakují pořadatelé program nazvaný Hudební nocturno, tentokráte s Janáčkovým komorním orchestrem a skvělou hornistkou Kateřinou Javůrkovou. "Neznějí samozřejmě pouze skladby hukvaldského geniálního rodáka, ale také díla barokní, klasicistní a romantická a provedou ho renomovaní sólisté a soubory," uvedl ředitel festivalu Jaromír Javůrek.

Informace o prodeji vstupenek či k programu zájemci najdou na internetových stránkách www.janackovyhukvaldy.cz.