Podle dramaturga Patrika Bouška se hra v něčem podobá filmovému žánru road movie. Vznikla na objednávku Litevského národního divadla ve Vilniusu, mladí brněnští divadelníci se rozhodli přidat do ní sbor, který se stává prodlouženou rukou záhadného hrdiny Liudase.

"Jedná se o mozaiku příběhů, které jsou všechny o tom stejném. Překonat strach. Osudy se přelévají a promíchávají. Liudas jim dodává řád. Je to inscenace o mladých lidech, ale nejen pro mladé lidi," uvedla režisérka Čermáková.

V názvu inscenace sice figuruje Kristus, víra ale není hlavním a jediným tématem. "Spíš jde o různé pohledy na Krista, ale nejen na Krista, dá se mluvit i o osudu a jiných principech, co řídí naše životy. Někdy jeho konání pomáhá a někdy je nám nepříjemné. V textu funguje Kristus jako vodítko. A v inscenaci taky. Ne každý se ho ale chytne," uvedl dramaturg Boušek.

"Sdělením naší inscenace je, že existuje naděje. Je potřeba se nebát a vykročit ze svého stínu. Opustit věci, které nás táhnou ke dnu a udělat krok dopředu. I kdyby to mělo být nepříjemné," řekla režisérka.