"Během čtyř festivalových dnů se na prknech, která znamenají svět, představí přes pětadvacet projektů. Zastoupeny jsou tradičně fakulty Akademie múzických umění, pražská DAMU a HAMU, brněnská JAMU, a také slovenská VŠMU. Nově dorazí i hosté z Banské Bystrice, přijedou divadelníci z Vratislavi a Budapešti," uvedla.

Podle Křapové akce letos získala grant zemí Visegrádu, díky němuž se hlavní programová linka zaměří na čtyři členské země. "Středoevropské vody ale rozvíří ještě norský projekt Hurray Hanne cestující až z Osla," dodala projektová manažerka Kristýna Řepová.

Součástí programu čtyřdenní přehlídky budou workshopy s českými i zahraničními lektory, jako jsou například Petr Váša, Boris Bakal, Simon Schlingplaesser a Corinna Vitaleová. Témata se prolínají různými oblastmi: od dramaturgie přes básnictví až po práci s hlasem a vyjadřování pohybem.

Nebudou chybět koncerty, filmy a diskuse, které bude hostit kavárna Na Hollaru v budově Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Na střeše divadla DISK bude návštěvníkům k dispozici jídlo a pití. Jakmile se setmí, promění se v soukromé střešní kino s tematickým filmem na každý večer.

Akreditaci zahrnující vstup na šest představení hlavní přehlídky a dva vstupy na vedlejší program mohou zakoupit i návštěvníci z řad veřejnosti, rezervace je na www.divadlodisk.cz. Cena je 200 korun, studenti AMU zaplatí polovinu.