Mladá Priscilla Whiteová, jak zní její občanské jméno, se vydala na hudební dráhu poté, co ve svém rodném městě pracovala jako šatnářka v klubu Cavern Club, kde svou dráhu začínali Beatles. Právě John Lennon a Paul McCartney se podepsali pod píseň, která se v roce 1963 stala prvním singlem nově zrozené umělkyně Blackové.

Nedlouho po začátku přišel vrchol její hudební kariéry, když se v roce 1964 dvěma singlům You're My World a Anyone Who Had a Heart podařilo dostat do čela britského žebříčku. Přestože pak ještě řadu let pokračovala v pěvecké kariéře, od konce 60. let se jí dostalo věhlasu spíše díky působení v televizních pořadech.

Kromě zmíněné seznamky, která na obrazovkách vydržela od roku 1985 do roku 2003, uváděla například i pořady Surprise!Surprise! či Moment of Truth, které na přelomu století lákaly k obrazovkám miliony Britů.

Blacková byla ovdovělou matkou tří dětí. Nikdo z rodiny se dosud k její smrti nevyjádřil, soustrast již naopak vyjádřila řada herců, zpěváků a dalších osobností britské kultury. "Měla oslnivý a výjimečný talent," uvedla například na Twitteru herečka Joan Collinsová, která nazvala Blackovou svou dobrou přítelkyní.