Na pódiu před hotelem Thermal se na kolech střídali herci, hudebníci, manažeři i politici. Za Nadaci policistů a hasičů například šlapal ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a policejní prezident Tomáš Tuhý. Nechyběl ani karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) a karlovarský hejtman Martin Havel (ČSSD).

Stejně jako loni, i letos šlápli do pedálů pro charitu členové skupiny Lucie. Jejím koncertem v pátek vyvrcholil velkolepý zahajovací večer festivalu. A zatímco David Koller šlapal naplno, Robert Kodym odjel svou minutu s ležérností.

Herečka Simona Babčáková se moderátorovi Jiřímu Macháčkovi svěřila, že na sport moc není. "Jezdím na kolečkových bruslích. To je jediná věc, kterou dělám, jinak jsem spíš antisportovní," řekla.

Pro Nadaci policistů a hasičů se v Karlových Varech šlapalo i vloni. Aliance žen s rakovinou prsu je letos hlavním neziskovým partnerem festivalu. Díky tomu se může prezentovat před tisíci návštěvníky i získávat prostředky na svoji činnost. V úterý ji například podpoří charitativním koncertem na festivalu Dan Bárta. I on dnes usedl na rotoped, aby pomohl.