Muzikál Probuzení jara měl v broadwayském Eugene O´Neill Theatre 888 repríz a získal osm prestižních cen Tony. "Jeho tématem je obtížnost dospívání, hledání sama sebe, touha po ukotvení a samozřejmě láska," řekl Meluzín. Autoři se zaměřili v příběhu na základní konflikt opakující se v každé generaci. "Postihli tragický střet mladistvého tápání, naivity, probuzené sexuality, frustrace i vzdoru s pokrytectvím, lží, zvráceností a lhostejností světa dospělých," uvedl Meluzín.

Probuzení jara bude prvním muzikálem inscenovaným na Malé scéně nové divadelní budovy. Malá scéna podle Meluzína klade vysoké nároky na otevřenost herců a pravdivost jejich projevu. "Hra je velice intimní a její atmosféra se v malém prostoru lépe koncentruje. Věřím, že tady budeme mít od diváků větší odezvu, budeme si vzájemně předávat energii tím, že emoci, kterou jim dáme, oni zpracují a vrátí nám ji zpět," těší se představitelka jedné z hlavních rolí Petra Vraspírová.

Spolu s ní se v představení objeví všichni mladí členové muzikálového souboru, ale také Stanislava Topinková Fořtová a Radek Štědronský Shejbal v rolích rodičů i pedagogů. Rockovou baladičnost Sheikovy hudby má na starosti dirigent muzikálového orchestru divadla Jiří Petrdlík.

Pro posílení věrohodnosti generačního střetu přizval režisér mladého choreografa Lukáše Vilta a výtvarníky Helenu Tavelovou a Jiřího Karáska, kteří právě absolvují scénografii. "Konfrontace mého vidění filtrovaného letitou zkušeností a toho jejich, dosud zjitřeného, mě velmi zajímá. Myslím, že tenhle v dobrém slova smyslu 'svár' může přinést novou kvalitu v objektivitě a vrstevnatosti sdělení celého tématu," dodal Meluzín.