Víkend komorní hudby zahájený 22. května dnes zakončí vystoupení flétnisty Jana Ostrého s hosty v Toskánském paláci, koncert Zemlinského kvarteta ve Velkopřevorském paláci, vystoupení barytonisty Romana Janála v Lobkovickém paláci a ruské umělkyně Viviany Sofronické na kladívkový klavír v Anežském klášteře. Dcera klavíristy Vladimira Sofronitskeho zahraje na koncertní nástroj z dílny Paul McNultyho, který přestěhoval svou dílnu na repliky historických klavírů z USA do středočeského městečka Divišov. Na všech komorních koncertech interpreti mimo jiné uvedou skladby Beethovena.

Orchestr Vídeňské akademie s dirigentem Martinem Haselböckem zahraje s houslistou Christianem Altenburgerem, který nahradí původně avizovanou Elizabeth Wallfischou. Interpretka hrající na autentický hudební nástroj se omluvila z vážných rodinných důvodů.

Letošní 70. ročník festivalu Pražské jaro zahájil 12. května 2015 provedením Smetanovy Mé vlasti Symfonický orchestr Severoněmeckého rozhlasu z Hamburku. Závěr festivalu je 2. a 3. června svěřen Královskému liverpoolskému filharmonickému orchestru s šéfdirigentem Vasilijem Petrenkem.