Podle Krebse jde o jediný provozuschopný historický osobní vůz metrového rozchodu v zemi. Na jeho opravě strávili členové klubu téměř 4000 hodin. "Pracovali zdarma. Náklady na materiál a práce, co jsme si museli objednat, byly asi 800.000 korun," uvedl Krebs. Většinu zaplatil klub z grantů od Libereckého kraje.

Dochovaný unikát je jedním ze čtyř uzavřených vozů s ocelovou konstrukcí, které si Jablonec objednal v roce 1932 pro dnes už neexistující tramvajovou trať z Rychnova do Janova. Jezdit ale začaly až o čtyři roky později, jablonecký dopravce kvůli rekonstrukcím tratí a vlivem světové hospodářské krize neměl dlouho na jejich zaplacení. Na trati mezi Libercem a Jabloncem jezdily v letech 1955 až 1973. Dochoval se jediný vůz, ostatní byly sešrotovány. Nepojízdný vůz získal Boveraclub v roce 2009, na dlouhodobé zápůjčce se domluvil s Technickým muzeem v Brně, který měl tramvaj ve své sbírce od roku 1979.

Podle Krebse nebyl vůz v dobrém stavu, na čemž se podepsala i špatná údržba za minulého režimu. "Když jsme vůz rozdělali, tak jsme za lavicemi našli rozbité skleněné tabule modře natřené, což bylo zatemnění z druhé světové války. Takže nám došlo, že od té doby ten vůz nebyl rozdělán a neměl žádnou větší údržbu," vylíčil. Podle něj museli vůz odstrojit až na holý skelet a zpětně kompletovat dosazením renovovaných původních dílů. Osvětlení tak například zajišťují světla připomínající lustry.

Liberecký Boveraclub se stará o šest historických tramvají, za rok je vypraví na trať při 30 až 40 akcích. Při jedné akci se v nich sveze i několik set lidí. Tramvaje jezdí o státních svátcích nebo na objednávku, třeba při svatbách. Vlečný vůz bude jezdit v soupravě s motorovým vozem 6MT z roku 1953. "V podstatě se tyto vozy vrací k sobě, na lince mezi Jabloncem a Libercem spolu v minulosti jezdily," konstatoval Krebs. Bizarní je barevná kombinace obou vozů, zatímco 6MT je červený, vlečný vůz zelený. "Vyrobený byl sice také červený, ale v zelinkavých barvách jezdil v 50. letech. Takto tramvaje natírali Jablonečané, tak jsme se to rozhodli zachovat," řekl Krebs.