Zhruba na stejném místě se ráno před hromadnou nehodou lehce zranil také pětatřicetiletý motocyklista, škoda byla v jeho případě vyčíslena na 50.000 korun. Podle prostějovského policejního mluvčího nejde o problematické místo, pokud by byli řidiči pozorní. "Obě úterní nehody kamionů byly pravděpodobně zaviněny nepozorností řidičů," uvedl Kořínek.

Hromadná nehoda se stala kolem 07:30 u Držovic na 28. kilometru ve směru na Olomouc, když řidič kamionu nestihl dobrzdit před kolonou a narazil do dvou osobních aut, kamion se poté převrátil. Řidiči obou osobních aut i jedna spolujezdkyně skončili v nemocnici. Druhá nehoda se stala ve stejném směru zhruba o čtyři hodiny později na 24. kilometru, kdy se srazily dva nákladní vozy. Jeden zůstal napříč silnice, z druhého se vysypal náklad. Při nehodě byl zraněn řidič kamionu.

Na stejném úseku dálnice ve směru na Olomouc vyšetřovali policisté nehodu již také v pondělí ráno, kdy na 29. kilometru narazil kamion do osobního auta, jehož řidička musela kvůli koloně náhle přibrzdit. Nikdo se nezranil, škoda byla vyčíslena na 150.000 korun.