Celým incidentem si policisté prošli v sobotu. V Chlumecké ulici na Černém Mostě prováděli standardní měření rychlosti. „V okamžiku, když policista stál u vozidla jednoho z přestupců, z ničeho nic do něj zpětným zrcátkem a bokem vozidla narazil řidič dodávky,“ popisuje policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Řidič se pak nerozpakoval sešlápnout plyn, co to šlo, a z místa ujížděl. Pochopitelně, že s policisty v patách. „Pětapadesátiletý muž s poškozenou přední části vozidla a proraženou přední pneumatikou zastavil vozidlo na parkovišti u rychlého občerstvení, kde jej policista zablokoval služebním vozidlem,“ pokračuje mluvčí.

Boural krátce předtím

Odkud pochází poškození a proražená pneumatika seznali policisté záhy. „Zavinil další dopravní nehodu, a to v ulici Bryksova. Zde řidič zezadu narazil do před ním jedoucího osobního motorového vozidla, které poškodil.“ A vysvětlení? „Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, kterou naměřili více než jeden a půl promile.“

Dotyčnému teď hrozí postih nejen za jízdu pod vlivem alkoholu, ale také i za neposkytnutí první pomoci. „Policista, kterého nárazem řidič přimáčkl na vozidlo, naštěstí neutrpěl žádné vážnější poranění, ale i přesto musel být s bolestmi hrudníku a zad ošetřen v nemocnici a nyní je v pracovní neschopnosti,“ uzavírá Kropáčová s tím, že viníkovi teď hrozí až tři roky odnětí svobody.

Fotogalerie
5 fotografií