Obžalobě čelí Alexej Ložečnikov, Vitalij Komarovskij, Petr Odinokov a Stefan Šemet. První dva 19. května 2014 podle spisu hlídkovali v okolí hodinářství Audemars Piguet, zatímco Šemet a dva další komplicové, které policie stíhá odděleně, vešli krátce před polednem dovnitř prodejny. Mimo tuto skupinu je stíhán také muž považovaný za hlavního organizátora.

Podle kriminalistů stihla trojice celou loupež v rozmezí sedmi minut. Muži nejprve předstírali zájem o koupi hodinek, které si od prodavače nechali předvést. Nečekaně ho napadli údery pěstmi do hlavy a kopy koleny do trupu. Poté, co jej srazili na zem, ho spoutali plastovými stahovacími pásky a nechali ho ležet v zadní části obchodu. Rozbili skleněné vitríny s vystaveným zbožím a sebrali šest kusů hodinek v celkové ceně 3,7 milionu korun. Na zařízení prodejny způsobili škodu za dalších 89.000 korun. Prodavač vyvázl s otřesem mozku a s modřinami.

Šemet lup podle obžaloby odnesl v batohu do nedaleké Salvátorské ulice, kde v autě čekal Odinokov, který prý s hodinkami okamžitě odjel směrem na Německo. "Chtěl bych se přiznat, že jsem se toho účastnil," řekl soudu Komarovskij, který následně detailně popisoval celé přepadení shodně jako obžaloba. Tvrdí, že nabídku na přepadení dostal od Ložečnikova. Nabídku vzal, jelikož tehdy byl ve špatné finanční situaci a měl za to slíbeno 5000 eur.

Ložečnikov naopak vinu důrazně odmítl. Tvrdil, že do Česka přijel za zábavou a odpočinkem. S druhým mužem prý měli dohodu, že mu sežene originální drahé hodinky, které pak prodá dál. Údajně netušil, že budou pocházet z loupeže. Soudu také řekl, že v inkriminovaný den byl v metropoli na nákupech. Svojí nevinu se snažil dokázat účtenkou k lustru, který údajně pořídil zhruba v době, kdy se loupež stala.

Ložečnikov s Odinokovem si nyní ve valdické věznici odpykávají 10,5 roku a osm let za přepadení hodinářství Hublot z února 2016. Při této loupeži z obchodu zmizely hodinky za 13 milionů korun. Komarovskij měl v tomto případu postavení spolupracujícího obviněného, proti ostatním dostal mnohem mírnější tříletý trest. V novém případu však podle státní zástupkyně Ivony Horské zatím tento status nezískal.

Loupež v Široké ulici se odehrála podle stejného scénáře, jaký obžaloba popisuje v případu z Pařížské. Jen napadení prodavači tehdy byli dva, přičemž lupiči jednomu z prodavačů zlomili čelist.

Policie už dříve uvedla, že za loupežemi stála skupina Vyborg, která je údajně řízena ze stejnojmenného města z petrohradské oblasti. Gang se specializuje na přepadání obchodů se šperky, tvoří ho hlavně lidé ze zemí bývalého Sovětského svazu.