Už minulý týden se Manafort před stejným soudem označil za nevinného v případu praní špinavých peněz a utajování lobbistických aktivit ve prospěch bývalého proruského ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče. Soud, který bude posuzovat vinu v těchto kauzách, je naplánován na září.

Souběžné obvinění z bankovních a daňových podvodů, které dnes Manafort odmítl přiznat, bude virginský soud projednávat v červenci.

Minulý týden se ke lhaní vyšetřovatelům FBI a ke spiknutí s cílem poškodit Spojené státy přiznal dlouholetý Manafortův spolupracovník Rick Gates, který působil v Trumpově volebním štábu jako Manafortův zástupce. Zavázal se ke spolupráci s prokurátory, což Manafort dlouhodobě odmítá.

Další z bývalých blízkých spolupracovníků Donalda Trumpa Corey Lewandowski ve čtvrtek podstoupil slyšení ve výboru Sněmovny reprezentantů pro tajné služby, který souběžně s FBI vede vlastní vyšetřování údajných ruských zásahů do amerických voleb. Lewandowski vedl Trumpův volební štáb půldruhého roku, než byl v červnu 2016 vyhozen po hádce s kolegy. Čtvrteční slyšení ve Sněmovně reprezentantů, které Lewandowski absolvoval i v lednu, bylo neveřejné.