Hefec byl v minulosti mluvčím rodiny Netanjahuů a nabídku učinil soudkyni Hile Gerstelové. Netanjahu i tento případ řadí k honu, který na něj a jeho rodinu pořádají delší dobu izraelská média. Podle něj Hefec nikdy o návrhu s ním ani s jeho ženou nemluvil. Hefec je ale mezi osobami zadrženými kvůli korupčnímu vyšetřování.

Izraelský tisk napsal, že Hefec Gerstelové nabídku učinil prostřednictvím jejího blízkého spolupracovníka v roce 2015.

Sara Netanjahuová je obviněná z nadměrného utrácení veřejných peněz za službu přípravy jídel. Odůvodňovala to tím, že rezidence nastálo nezaměstnává kuchaře. Podle vyšetřovatelů se prokázalo, že kuchaři byli zváni k přípravě pohoštění pro manžele Netanjahuovy a jejich hosty, přičemž za to byly účtovány přemrštěné ceny přesahující maximum běžných nákladů na pohoštění jedné osoby.

Policie dnes odtajnila jména lidí zatčených v souvislosti s vyšetřováním izraelské telekomunikační společnosti Bezeq. Kromě Hefece je zadržen bývalý generální ředitel pro komunikaci Šlomo Filber a ve vazbě je i akcionář firmy Šaul Elovič s manželkou, synem a dalšími členy vedení Bezequ. Vyšetřuje se podezření, že Netanjahu firmě zajistil výnosné regulační opatření výměnou za příznivé zpravodajství o sobě na serveru Walla, který je součástí Bezequ. Netanjahu do loňska řídil ministerstvo telekomunikací. V kauze není jmenován jako podezřelý, ale má být vyslechnut.

Policie už však doporučila zahájit s ním soudní řízení ve dvou jiných korupčních případech, v nichž jde o přijímání hodnotných darů a rovněž ovlivňování médií. Poslední slovo o případném zahájení soudního řízení bude mít generální prokurátor.