"Vyměřuji trest v podobě 11 let odnětí svobody v táboře s běžným režimem," uvedla soudkyně Jelena Lenská podle agentury Interfax. Trest v této výši požadovala prokuratura.

Soud se podle agentury Rapsi konal v nepřítomnosti obžalované, protože Spojené státy odmítly vydat svou občanku do Ruska.

Bullocková veškerá obvinění odmítala jako špínu: v pozadí bezdůvodných obvinění a dalších nespravedlností bylo podle ní převzetí jejího podnikání v Rusku konkurenční firmou, vlastněnou jedním z důvěrníků z okolí Kremlu.

Newyorský tisk Bullockovou popisoval jako okouzlující realitní magnátku a lvici salónů, jejíž život připomíná ruský román z 19. století: rodačka z Petrohradu svou dráhu začínala jako opatrovnice dětí, než se vypracovala na výslunní. S Kuzněcovem, který strávil čtyři roky ve vazbě ve Francii, zatímco ruské úřady žádaly o jeho vydání, se mezitím rozvedla. V New Yorku, kde působila i ve vedení Guggenheimovy nadace spravující stejnojmenné muzeum, uspořádala před lety výstavu utahujících si z Vladimira Putina a ruské elity.