Již v září soud vyslechl čtyři svědky a Plachetkova advokátka požádala soud, aby si vyžádal mimo jiné záznamy telefonických hovorů.

Znásilnění se podle spisu stalo v červenci 2011 v Brně-Maloměřicích v Plachetkově autě. Boxer vezl tehdy dvacetiletou sestru své družky na sedadle spolujezdce. Přes údajný odpor mladé ženy ji po zastavení u garáží svlékl a měl s ní pohlavní styk. Pak odjel do Velké Británie, kde byl zadržen a vrácen do vlasti.

Plachetku soud v listopadu 2012 uznal vinným především na základě výpovědi oběti. Vinu u soudu popíral. Tvrdil, že poškozená dívka je nevěrohodná, že se nenašlo její oblečení a na jejím těle se nenašly ani žádné biologické stopy. Posudky psychologů a psychiatrů seznaly ženu věrohodnou. V únoru 2013 mu trest potvrdil olomoucký vrchní soud. Ve stejném roce Nejvyšší soud odmítl jeho dovolání.

Plachetkova teta, která dnes vypovídala, uvedla, že její synovec ženu neznásilnil a že si poškozená všechno vymyslela a ještě se tím chlubila. Podobně již v září vypovídala bývalá kamarádka poškozené dívky, která se jí později údajně svěřila, že si znásilnění vymyslela, totéž jí prý psala přes sociální síť. "Řekla, že to udělala dobrovolně, že to chtěla zkusit, záviděla svojí sestře. Všude se s tím chlubila, že to provedla, říkala, že je taková slavná frajerka," uvedla tehdy svědkyně.

Soud chce vyslechnout další dvě svědkyně, které měly dnes přijít, ale nedorazily. Upozornil, že nepřijdou-li vypovídat dobrovolně, nechá je předvést policií. Poškozenou již soudce znovu vyslýchat nechtěl kvůli prožitému traumatu. Uvedl však, že se vyjadřovala i do médií, tudíž se rozhodl názor změnit a chce ji vyslechnout.

Plachetka byl jedním z nejúspěšnějších českých boxerů v 90. letech, nebyl daleko od medaile na olympiádě v roce 1996 v Atlantě. V minulosti si odpykal trest za vraždu matky své tehdejší družky, s níž vychovával dceru. Do vězení nastoupil v roce 1998, z třináctiletého trestu si odpykal devět, poté byl podmínečně propuštěn.