Podle pravomocného verdiktu opilý Archontidis bodl oběť nožem do srdce. Vinu od počátku popíral. V dovolání uplatnil řadu námitek. Justice podle něj s jistotou nezjistila, zda skutečně provedl útok některým ze zajištěných kuchyňských nožů, a pokud ano, tak v které ruce zbraň držel, jakým způsobem a jakou silou vedl útok.

Podle NS ale důkazy svědčí o tom, že útočníkem byl právě Archontidis, který dobře věděl, co může způsobit ranou do oblasti srdce. "Obviněný jako dospělý, svéprávný jedinec má základní vědomost o uložení tak důležitého nitrohrudního orgánu. Pak mohl mít a měl i vědomost o možném následku svého útoku," stojí v usnesení.

Tragédie se stala předloni v Zahradní ulici ve Vidnavě. Opilý nezaměstnaný muž podle obžaloby napadl svou oběť zřejmě nožem střední velikosti.

Archontidis u olomouckého soudu tvrdil, že byl svědkem incidentu, kdy zavražděného muže vystrkovala jeho kamarádka ze svého bytu ven kvůli sporu o mobilní telefon. Nůž prý zřejmě vzala do ruky ona, zatímco on se naopak snažil oběti pomoci a zavolal záchrannou službu.

Majitelka bytu Archontidisovu verzi na policii popřela. Před soud se už nedostavila, protože mezitím zemřela.