Obhájkyně Rejžková tvrdí, že napadený rozsudek je vadný, žádala nové důkazy svědčící o tom, že těla nebyla zasažena elektrickým proudem. Krajský soud převzal obžalobu a důkazy nahradil spekulacemi, řekla. Poukázala na to, že alfou a omegou procesu je, jak došlo ke vstupu elektrického proudu do těla obětí, což nebylo vysvětleno. "Co znalec vypracoval, je pouze odborná hypotéza toho, jak k tomu mohlo dojít. Nalézací soud se nezabýval technickou stránkou věci a ani tím, že žádné vodiče nebyly nalezeny," uvedla. Zdůranila, že chybí přímé důkazy, které by uzavíraly kruh důkazů a dospěly ke spravedlivému rozhodnutí.

Tragédie se odehrála v červenci 2013 na dovolené v Egyptě. Podle obžaloby muž zabil elektrickým proudem svou šestatřicetiletou manželku a osmiletou dceru. Obě byly nalezeny mrtvé v hotelovém pokoji. Podle egyptských úřadů zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Žádný jed ale tamní experti neobjevili. Těla po převozu do Česka pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek. Podle znalců úraz elektrickým proudem vysvětluje i současnou smrt obětí. Krajský soud vyloučil, že by ženy mohly být zasaženy proudem nešťastnou náhodou.

Kramný od počátku vinu popírá, tvrdil, že celá rodina měla žaludeční problémy. Motivem jeho jednání podle krajského soudu mohlo být Kramného zklamání v manželství, pocit bezmoci a křivdy. Po smrti svých nejbližších vymyslel příběh vysvětlující jejich úmrtí. Smrt oznámil nejprve své matce, poté na recepci a na pojišťovnu; krajský soud označil tento postup za absurdní.

Spisem čítajícím více než 6300 stran se odvolací soud zabýval zhruba hodinu. Na řadu po obhajobě přijde se svým odvoláním také matka Kramného a státní zástupkyně. Rozhodnutí hodlá vrchní soud vynést ve středu. Případ může vrátit krajskému soudu, rozsudek může také potvrdit nebo zvýšit či snížit uložený trest. Kramného však může také zprostit obžaloby. Jednání provází velký zájem novinářů z celé republiky.