Zraněný slovenský student ze čtvrtečního útoku vyvázl díky tomu, že se zamknul na toaletě. Odtud utekl ve chvíli, kdy útočníka zaměstnaly telefonáty, prý bratrovi do USA a předsedovi spolku Afghánců na Slovensku. Zranění nebyla vážná, studenta ošetřili lékaři a vzápětí propustili z nemocnice do domácí péče.

Útočník prý na policii vypověděl, že neví, proč svého kolegu napadl. Údajně nůž odhodil, jakmile si všiml krve, zraněnému se omlouval a chtěl mu pomoci. Podezřelý je nyní v policejní cele, jeho duševní stav má posoudit znalec a vyšetřovatelka hodlá požádat o uvalení vazby.

Jiný obyvatel koleje novinářům řekl, že s Afgháncem, který prý studuje ve čtvrtém ročníku zemědělské univerzity, dosud nebyly problémy.

Podobné útoky podle slovenského psychologa Miroslava Kohuťára bývají častější spíše mezi středoškoláky. V pozadí prý mohla být hádka, soupeření o dívku či jiné neshody. Jasněji bude, až záležitost vyšetření znalci, kteří budou zkoumat pohnutky útoku.

"Už mnohokrát se potvrdilo, že když někdo jednou způsobí újmu na zdraví, nemá pak problém to pod tlakem emocí udělat znovu. Je tam riziko," řekl psycholog serveru Pravda.sk.