Tragédie se odehrála v Zahradní ulici. Opilý nezaměstnaný muž podle obžaloby napadl svou oběť zřejmě nožem střední velikosti. "Intenzitou jej bodl do oblasti hrudníku. Způsobil mu ránu v délce osmi centimetrů. Probodl mu přitom žebra a poranil pravou srdeční komoru," uvedla státní zástupkyně Michaela Šoková.

Obžalovaný muž dnes před soudem odmítl vypovídat. Ve své výpovědi na policii uvedl, že nikoho nezabil, naopak se prý muži, kterého do té doby pořádně neznal, snažil pomoci. Stal se prý svědkem incidentu, kdy zavražděného muže vystrkovala jeho kamarádka ze svého bytu ven kvůli sporu o údajně ukradený mobilní telefon. Nůž prý zřejmě vzala do ruky ona. "Myslím si to, ale nemohu to dokázat. Nikoho jiného jsem ale neviděl. Slyšel jsem ránu, vyběhl jsem ven a viděl jsem ho tam ležet," vypověděl obžalovaný.

Na chodbě prý viděl černou skvrnu a vedle těla spatřil kuchyňský nůž. "Byla to moje chyba, já ten nůž čapl a odnesl jsem ho do kuchyně a dal ho do dřezu. Pak jsem začal volat na 155," doplnil Archontidis. Dodal, že podle instrukcí prováděl poškozenému muži masáž.

Před soudem měla dnes vypovídat i majitelka bytu. Soudce nakonec zjistil, že svědkyně mezitím zemřela. Policistům před svou smrtí řekla, že s napadeným mužem měla krátkodobý vztah, rozešla se s ním kvůli tomu, že se jí prý začaly z bytu ztrácet věci. S Archontidisem v osudný den u ní doma popíjeli vodku. Potyčku popsala jinak, napadeného muže prý z bytu vytlačil obžalovaný. "Zavřel za sebou dveře a zhruba za dvě minuty přiletěl a říkal, že ho zabil," vypověděla žena.

Vražda z Vidnavy byla jednou z 12 vražd či pokusu o ni, které se podle policejních statistik staly loni v Olomouckém kraji. Jde o stejný počet jako v roce předchozím.