Případ se stal loni 18. července v pražské části Malešice. Obžalovaná podle spisu navštívila svojí známou šperkařku s žádostí o prodloužení řetízku. Při návštěvě jí podle obžaloby udeřila nezjištěným předmětem do hlavy, pak jí do úst vložila dva roubíky, přes hlavu jí přetáhla igelitovou tašku a kolem krku omotala pánskou kravatu. "Poté poškozené nezjištěným jednobřitým nástrojem způsobila řezné rány na pravém a levém zápěstí," popsala dnes útok státní zástupkyně Taťána Zmatlíková.

Šperkařka se udusila, přičemž podle obžaloby nejspíš byla po celou dobu fyzického útoku při vědomí. "K nástupu smrti u poškozené mohlo dojít až několik desítek minut po fyzickém napadení tupým předmětem a pěstmi," řekla žalobkyně. Z bytu pak Moláčková podle obžaloby vzala šperky, které předala muži, jenž byl nejspíš jejím dealerem drog. Ten pak nechal šperky roztavit a prodal je za 6000 korun.

Moláčková dnes obžalobu označila za velkou lež. "Neměla jsem jediný důvod jí zabít, měla jsem jí ráda," řekla soudu. Při výpovědi uvedla, že na návštěvě u své známé byla. Po domluvě na opravě řetízku však odešla za svým novorozeným dítětem, které nechala o samotě doma.

Policie ženu zatkla loni v listopadu, tedy čtyři měsíce po spáchání trestného činu. Po první noci v cele předběžného zadržení se pořezala žiletkou, kterou měla schovanou v botě. "Neumím odpovědět na otázku, jestli jsem se chtěla zabít," řekla dnes soudu. Dříve prý uvažovala o sebevraždě, pokud by přišla o dítě a rodinu kvůli problémům, které měla s drogami nebo dluhy, jež si dříve nadělala kvůli hraní na automatech.