Hlavou skupiny byl podle policie devětapadesátiletý muž ze Zlína, který údajně nejméně rok a půl ve dvou erotických podnicích ve Zlíně organizoval činnost svých spolupracovníků a prostitutek. "V této době zde přibližně dvacítka žen poskytovala sexuální služby za úplatu, a to v denních i nočních hodinách," uvedl Stránský.

Dodal, že s hlavním organizátorem a koordinátorem chodu nevěstinců na trestné činnosti spolupracovala jeho osmatřicetiletá družka a šestatřicetiletý muž z Uherskohradišťska. "Zajímavostí je skutečnost, že podniky se navenek prezentovaly pod různými názvy, a to podle toho, zda lákaly denní či noční zákazníky," doplnil Stránský.

Podle něj byl v podnicích také zaveden systém pokutování prostitutek za pozdní příchod. "Princip dělby zisků mezi skupinou kuplířů a prostitutkami pak byl přibližně 50 na 50. Prostitutka tak z utržené částky, která činila asi 2300 až 2500 korun za hodinu poskytování sexuálních služeb, obdržela zhruba polovinu," uvedl mluvčí. Všichni obvinění jsou ve vazbě.