O druhém prosincovém víkendu byly v hlavním městě napadeny dvě ženy: v sobotu v noci se obětí stala třiadvacetiletá dívka, která jela na Chodov z večírku v centru, v neděli v noci pak o deset let starší žena v Petrovicích. Obě cestovaly nočním autobusem linky 511.

Vietnamec Quang Huy Tran je podle policie pachatelem prvního z těchto trestných činů. Dívka, kterou se prý pokusil zavraždit, se krátce před půl pátou ráno vracela do bytu v Holušické ulici. Ačkoliv to měla domů od zastávky jen několik málo metrů, do domu už nevešla. Společně s ní totiž z autobusu vystoupil i útočník, který ji dostihl u vchodových dveří.

"Nejprve poškozenou slovně vyzval, aby s ním odešla, a poté, co odmítla, ji za účelem svého sexuálního vzrušení a uspokojení fyzicky napadl," stojí v obžalobě, kterou má ČTK k dispozici. Ženu prý strhl na zem, zalehl ji, a když se snažila křičet, několikrát ji velkou silou udeřil do hlavy a začal ji rdousit.

Napadená pak ztratila vědomí a útočník ji odtáhl pod schody domu, odkud se ženě podařilo utéct k domovním zvonkům, kterými se snažila vzburcovat nájemníky. Muž ji opět napadl, žena se aktivně bránila, při tom ztratila rovnováhu a spadla ze schodů, kde zůstala ležet. Útočník pak z místa utekl a dívka se schovávala mezi zaparkovanými auty, dokud nepřijela policie a záchranná služba. Kriminalisté po vyhodnocení kamerových záznamů od počátku pátrali po Asiatovi.

Dívka vyvázla se zlomeným nosem, monokly a modřinami. Druhá napadená žena z Petrovic dopadla podstatně hůř - v kritickém stavu musela do nemocnice, prodělala několik operací a bude mít trvalé zdravotní následky. V tomto případě obvinila policie z pokusu vraždy Ukrajince, kterému hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.