Kromě policistů se do akce zapojili i strážníci, celníci a pracovníci živnostenského odboru magistrátu. Sami policisté ji hodnotí jako úspěšnou a v příštích týdnech chtějí v podobném rozsahu pokračovat. "Dlouhodobě klesající kriminalita v Praze je důkazem, že podobné a často se opakující policejní akce mají smysl," uvedla Zoulová.

Při zátahu policisté kromě stovek lidí kontrolovali také 3746 vozidel a 33 objektů, včetně ubytoven a squatů. Na policejních služebnách skončilo 13 lidí, z toho 11 pro podezření ze spáchání trestné činnosti.

Ve vytipovaných ubytovnách a na stavbách policisté spolu s celníky zkontrolovali více než 300 lidí, zjistili 12 případů porušení zákona o zaměstnanosti a zadrželi jednoho hledaného cizince. S pracovníky živnostenského odboru navštívili i deset vybraných bazarů a zastaváren.

Při nočním sedmihodinovém zátahu na Barrandovském mostě prošlo kontrolami více než tři tisíce vozidel a 700 lidí. Při nich policie zjistila jedno odcizené vozidlo a zadržela čtyři lidi podezřelé ze spáchání trestného činu. Celníci zajistili 80 litrů nadlimitního množství nafty a uspokojili pohledávky čtyř dlužníků.