Nový deník má na internetu začít pravidelně vycházet 28. října. "Mnoho mediálních matadorů nevěřilo, že tento bláznivý nápad může vyjít. Tvrdili, že o něj nebude zájem, že pro to není vhodná doba, že Češi nikdy nebudou platit za zprávy na internetu. My jsme však byli přesvědčeni, že podobný pokus má hluboký smysl právě teď, kdy je znejistělá celá společnost a kdy je mediální scéna oslabená mnoha faktory," uvedl Simkanič.

Redakci nezávislého deníku má tvořit zhruba 40 lidí. Deník bude na webu přinášet aktuální zprávy v rozsahu několika vět v části Minuta po minutě. Zprávy a informace, které vyžadují větší pozornost, vysvětlení a doplnění souvislostí, bude přinášet v dlouhých textech. Ty budou z velké části pro předplatitele.

Částečně nebo úplně zpoplatněnými zpravodajskými weby jsou například IHNED.cz, E15 Premium, Echo Prime nebo Borovan.cz. Před několika lety ukončila Economia vydávání placeného deníku Insider. Například předplatné Hospodářských novin v elektronické podobě včetně IHNED vyjde na 345 Kč měsíčně, Echo Prime na 199 Kč a E15 Premium na 99 Kč měsíčně.