Karlovarský dopravní podnik, který zajišťuje ve městě MHD i některé meziměstské spoje, hledá dodavatele na tři druhy nízkopodlažních autobusů, dvanácti- a osmnáctimetrových včetně kloubových. "Prvních 14 autobusů bychom chtěli mít na jaře 2019 a zbytek v roce 2020. Později bychom chtěli ještě dokoupit minibusy," řekl ČTK Siřínek.

Nové autobusy nahradí starší stroje, které jsou již na vyřazení, a rozšíří flotilu ekologických autobusů na CNG. Podnik má podle Siřínka z celkových 59 autobusů 24 na CNG. Přednostně zajišťují MHD v centru lázeňského města.

Nákup autobusů je jedním z projektů, na které chce karlovarský dopravní podniky získat dotace z Integrovaného plánu rozvoje území Karlovy Vary. Připravuje také takzvané inteligentní zastávky, inteligentní dispečink nebo kamery do autobusů. V příštím roce chce dopravní podnik díky zapojení nových technologií upravit provoz městských linek. Například bude zavádět systém garantovaných přestupů, který zajistí, aby i při zpoždění na sebe autobusy počkaly a cestujícím navazující spoj neujel.