EasyJet podle dnešního prohlášení očekává za celý fiskální rok do konce září zisk před zdaněním v rozmezí 550 milion až 590 milionů liber (16 až 17 miliard Kč). V květnu firma, která je po Ryanairu druhým největším nízkonákladovým přepravcem v Evropě, uvedla, že její zisk by měl činit 530 až 580 milionů liber.

Podle aerolinek je konkurenční prostředí v současnosti vlídné. Firma nadále těží z loňského krachu menšího britského konkurenta Monarch a podařilo se jí přebrat část cestujících od Air France, která musela rušit lety kvůli stávce. Aerolinky sice byly nuceny rušit lety kvůli stávce řídicích letového provozu, což je stálo 25 milionů liber, tyto mimořádné náklady však vyrovnala vysoká poptávka po letech a nárůst příjmů z přepravy zavazadel a rezervace místa.

Společnost dnes současně uvedla, že její příjmy ve třetím fiskálním čtvrtletí, tedy za tři měsíce do konce června, stouply o 14 procent na 1,6 miliardy liber. Příjmy z přepravy zavazadel a přidělení sedadla vzrostly o více než pětinu na 328 milionů GBP. Aerolinky přepravily 24,4 milionu cestujících, o 9,3 procenta více než ve stejném období loni, uvedla BBC.