Osmatřicetiletý Pavel Buben z Dobříše, sám diabetik, vyvíjel uživatelsky přívětivou aplikaci nejdřív hlavně pro sebe. Do aplikace mohou uživatelé zaznamenávat jak úroveň glykémie, tak náladu, délku spánku, či sportovní aktivitu. Přehledné výstupy pak mohou poslat lékaři, nebo předat v papírové formě. Glucly by mělo být během léta k dispozici v Appstoru i v Google Play.

"Pavel Buben nás přesvědčil svým odhodláním a jasnou představou dalšího vývoje. Hledáme totiž nejen inovace, ale i podnikatele, kteří svou energií i podnikatelskou pokorou dokážou svůj plán zrealizovat," uvedla mluvčí pořádajícího T-Mobilu Martina Kemrová.

Do hlasování o celostátní Cenu veřejnosti postupovali vítězové regionálních kol. Online na webu soutěže www.rozjezdy.cz veřejnost rozhodla, že další podporu a ocenění si zaslouží Sociální bistro Střecha. Žižkovské veganské bistro a kavárna, které otevřelo pět přátel v čele s Filipem Hausknechtem letos v únoru, zaměstnává lidi bez domova a po výkonu trestu. Od prvních měsíců se jim daří měnit svým zaměstnancům osud, jejich cílem je dát šanci ještě více lidem.

T-Mobile Rozjezdy jsou dlouhodobým programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší realizaci podnikatelského nápadu. Během ledna až března se mohou ti, kteří ještě nepodnikají, nebo jsou k podnikání registrováni méně než 12 měsíců, přihlásit do soutěže na www.rozjezdy.cz. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny, které pomohou s rozjezdem podnikání. O celostátním vítězi rozhoduje porota.