Kamion havaroval po 09:00 na 292. kilometru. Vůz zablokoval oba jízdní pruhy a dálnice byla až do 12:00 v tomto směru neprůjezdná. "Havarovaný kamion z místa již odtáhla odtahová služba. Kamion havaroval patrně proto, že řidič nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky. U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn," uvedla Šafářová.

Policisté dnes na Olomoucku vyšetřovali od rána i další dopravní nehody, některé se zraněním. Mezi Moravským Berounem a Čabovou se střetla dvě osobní auta, jeden člověk byl zraněn. S jedním zraněním skončila také nehoda osobního auta mezi Chomoutovem a Štěpánovem, které skončilo v příkopu. Další auto skončilo v příkopu u Medlova. "Ve většině případů se jedná o nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám," řekla ČTK policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na silnicích měly ráno problémy i další kamiony. Jeden z nich zablokoval zhruba na dvě hodiny silnici mezi Medlovem a Úsovem. Krátce před 09:00 uvízl kamion na silnici ve směru od Šternberka na Mladějovice. Událost se obešla bez zranění, dodala policejní mluvčí.