Už v lednu příštího roku začnou diváci na programu ČT sledovat osudy zaměstnanců nepříliš úspěšného dabingového studia Zero. Seriál vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou pro Dejvické divadlo napsal Petr Zelenka. V hlavních rolích se objeví Miroslav Krobot, Václav Neužil, Hynek Čermák či Klára Melíšková. "Program ČT1 bude dvanáctidílný seriál vysílat od 8. ledna," uvedla Ondřejková.

Až v říjnu příštího roku bude do programu zařazena kriminální minisérie Princip slasti, která také vzniká ve skupině Kateřiny Ondřejkové. Režie se ujal polský režisér Dariusz Jablonski. Seriál vzniká v koprodukci štábů z Česka, Polska a Ukrajiny. Zabývá se vyšetřováním série vražd mladých žen. Celkem ostravské studio natočí osm dílů.

Další novinkou, která se ale na obrazovky dostane až v lednu 2019, bude patnáctidílný seriál Strážmistr Topinka, který se v těchto dnech začal natáčet na Valašsku. Vychází z úspěšného televizního seriálu Doktor Martin. "Z tohoto cyklu jsme si vybrali jednu z nejoblíbenějších postav - policistu Topinku, a právě kolem něj vystavěli nové epizody," uvedla Ondřejková.

V ostravském studiu ČT působí i tvůrčí skupina Lenky Polákové, která se více zaměřuje na dokumentaristiku a publicistiku. Její tým například připravil osmidílný seriál dokumentů postavených na osudech lidí, kteří se v roce 2018 dožijí sta let. Na jejich životech bude televize demonstrovat vývoj v Československu a dnešní České republice. Veřejnoprávní televize připravuje také osmidílný cyklus o aférách a skandálech, které mají narušit idealizovaný obraz první Československé republiky. Oba cykly televize uvede v příštím roce v souvislosti se 100. výročním vzniku samostatného Československa.

Ostravské studio ČT zaměstnává více než 240 lidí. V loňském roce dodalo pro všechny kanály ČT bezmála 4000 vysílacích hodin programů. Největší položku tvoří vzdělávací a dokumentární pořady, které zabraly téměř 1500 hodin. Velký podíl má i zpravodajství, kterého Ostrava dodala téměř 800 hodin.