"V uplynulém týdnu se investoři soustředili opětovně na výsledkovou sezonu v zámoří. Zatím jsme teprve v první pětině, ale zatím výsledky více než naplňují očekávání. Zajímavý krok se udál v USA, kde Senát schválil rozpočet pro rok 2018, což je důležitý milník pro uvolnění cesty k očekávané daňové reformě. Americké akciové indexy dále posunuly svá historická maxima. Ani domácí index PX nestál pozadu," popsal hlavní události na trzích analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Nejvíce klesající akcií týdne byla Stock Spirit, která přišla o 4,6 procenta na 70,6 Kč. U firmy se neobjevila žádná kurzotvorná informace. "Nicméně se domníváme, že titul si vybírá oddechový čas po silném růstu v minulých týdnech, kdy někteří investoři zvyšovali své podíly," uvedl Vaníček.

Naopak nejvíce rostoucí akcií týdne byla TMR, která posílila o 2,7 procenta na 719 Kč. Ani tato společnost nezveřejnila žádné kurzotvorné informace. Vaníček odhadl, že šlo spíše o technický posun v rámci křehké likvidity.

Příští týden bude opětovně především o výsledkové sezoně a Evropské centrální bance. "Celkově jsme na příští týden nadále pozitivní s tím, že výsledková sezona zatím přináší lepší než očekávané výsledky, které podporují nákupní náladu investorů," uzavřel analytik.