Před pár lety bylo Česko ohledně počtu nabízených zkrácených úvazků nejhorší v Evropě. Podle Českého statistického úřadu pracuje na částečný úvazek 5,5 procenta zaměstnanců.

"Situace se mění, ale ne tak rychle, jak by to situace vyžadovala. Česko potřebuje to, co uskutečnily před pár lety v USA, tedy daňové zvýhodnění. Ve Spojených státech tehdy vzniklo přes 11 milionů pracovních míst, drtivá většina z toho byly pozice na dobu určitou nebo částečné úvazky," uvedl partner BDO Radovan Hauk.

Zájem o zkrácené úvazky je v Česku podle personálních agentur velký. Podle společnosti Monster Career na nabídky částečných úvazků reaguje o 30 až 40 procent více uchazečů než na nabídky práce na plný úvazek. "Velká část Čechů, kterým se nepodaří najít vyhovující částečný úvazek, nachází přivýdělek na portálech, které zprostředkovávají spojení s lidmi a firmami hledající občasnou výpomoc. Jen za posledních šest měsíců začalo výpomoc nabízet přes 1100 lidí. Očekáváme, že do konce roku to bude více než trojnásobek," upozornil ředitel portálu pracovních příležitostí Robeeto Stanislav Koukal.

Rekordně nízká nezaměstnanost v ČR má totiž negativní stránky. České podniky nejsou schopny vyprodukovat zboží a služby v takovém objemu, který by jim umožnil zájem ze strany odběratelů. "Český průmysl naráží na bariéry trhu práce. Nedostatek pracovníků ochotných pracovat na plný úvazek je nutné řešit zvýšenou nabídkou částečných úvazků. Velká část podniků to už pochopila. Nejvíce zkrácených úvazků nabízí sektor IT, marketingu a účetnictví," uvedl Hauk.

Zkrácené úvazky vyhovují mladým lidem a zároveň vytvářejí pracovní místa pro ženy na mateřské dovolené, čerstvé absolventy, seniory i lidi se zdravotním handicapem. Částečné úvazky jsou podle BDO jedním z řešení nedostatku pracovníků a podporují růst produktivity práce. Díky nim je možné do ekonomiky zapojit dodatečné pracovní síly. Podle portálu Robeeto může být částečným řešením i princip sdílené ekonomiky na trhu práce.

Velká část českých zaměstnavatelů bere částečné úvazky jako nutné zlo. Zaměstnavatelé je totiž často vnímají jako finančně méně výhodné než klasické plné úvazky. Poloviční úvazek totiž pro firmu v žádném případě neznamená poloviční výdaje. "Stát by v tomto ohledu mohl pomoct tím, že by pro zaměstnance s částečnými úvazky zavedl snížené odvody sociálního a zdravotního pojištění," podotkl Hauk.