Prodejny Mountfield registrují největší zájem o plynové grily. "A to zejména díky rychlosti grilování a jednoduché obsluze bez nutnosti rozpalování dřevěného uhlí," uvedla mluvčí firmy Kateřina Böhmová.

Prodeje grilů na e-shopu Kasa.cz rostou meziročně o desítky procent. Nejvíce se prodávají plynové grily a grily na dřevěné uhlí. "Češi stále preferují onu kouřovou chuť. Nejvíce totiž nakupují grily na dřevěné uhlí. Rok od roku jim ale ukrajují podíl grily plynové, které jsou pro uživatele pohodlnější i zdravější, ale taky dražší," uvedla Andrea Čižmářová z Kasa.cz.

"O grilování je v českých domácnostech stále větším zájmem. Jen za první čtvrtletí letošního roku jsme zaznamenali o 25 procent vyšší prodeje elektrických grilů než ve stejném období roku 2016," dodala mluvčí Euronics Lenka Mastešová.

Zákazníci podle Mountfieldu více kupují grily v cenové relaci nad deset tisíc korun. "Zákazníci daleko více vyhledávají kvalitu a jsou ochotni za ni zaplatit. Roste zájem o nerezové provedení grilů a zejména pak o grily se speciální technologií TRUE-Infrared, což je patentový systém pracující s infračerveným teplem, který zaručuje šťavnatost masa," dodala Böhmová.

"Jarní počasí a první hřejivé paprsky slunce jsou pro zákazníky e-shopů většinou tím prvním impulsem, kdy začnou na internetu grily vyhledávat a srovnávat parametry. S nákupem však většinou čekají na to, až se potvrdí, že je zima opravdu pryč," dodala obsahová manažerka srovnávače cen Heureka.cz Alexandra Čermáková.