Majitelé chtějí v Saltenu modernizovat technologické a strojní vybavení a také opravit výrobní haly. "Díky spolupráci s rakouskou společností Bohemia Holding chceme, aby se výrazně posílila obchodní pozice Saltenu jako tradičního strojírenského výrobce, zejména na západoevropských trzích," uvedl Vojta.

Podle majitele společnosti Bohemia Holding Gordona Eullera jsou hlavními cíli vedle podpory exportu také vyhledávání nových obchodních partnerů a trhů pro produkty těžkého strojírenství plně vyráběné v České republice. Postupně by ve slánském závodu mohly přibýt až desítky pracovních míst.

Salten navazuje na tradici výrobního závodu založeného v roce 1872 a prvorepublikového ČKD Slaný, kde byla v roce 1912 mimo jiné vyrobena první lokomotiva v Čechách. Specializuje se nyní na náročné oblasti strojírenské výroby, například výrobu komponentů záchranných námořních systémů, součástí strojů a zařízení pro těžbu a zpracování ropy, plynu, uhlí nebo kamene, a na výrobu speciální zvedací a manipulační techniky včetně jeřábů. Mezi klienty společnosti patří třeba Rolls Royce, Shell, BP, Samsung nebo Hyundai.

Česká investiční skupina Licehamr & partners corporate group koupila slánský strojírenský podnik minulý rok od norského majitele. Cenu transakce nezveřejnila.