Linka 251, která jezdí z Jevíčka přes Velké Opatovice a Boskovice do Skalice nad Svitavou, bude jezdit v odpolední špičce každou půlhodinu. "A vybrané spoje budou nově navazovat na rychlíky do Brna," uvedl Horský. Spojení rychlíkem místo osobním vlakem zkrátí cestu do Brna zhruba o deset minut. Naopak linka 250, která spojuje Skalici a Boskovice, bude nově navazovat na osobní vlaky do Brna. "Nově bude také možné dojet do Boskovic vlakem s odjezdem z Brna ve 23:04, nyní bylo poslední spojení o hodinu dříve," řekl Horský.

Na železnici dojde k největší změně mezi Bohuticemi a Miroslaví, kde se zruší v pracovní dny sedm párů vlaků. Na některých tratích budou doplněny spoje v ranní špičce.

Přibývají také některé autobusové spoje. Například linka 41 pojede z Brna večer až do České a Lelekovic, většina spojů linky 151 z Podolí do Brna bude pokračovat z Líšně až na Starou osadu a k židenickému nádraží. Linka 440 bude zajíždět ve všech případech do Rakšic, linka 505 bude v noci prodloužena z Rajhradu do Židlochovic.