Banka v minulém čtvrtletí také zaúčtovala mimořádný zisk 420 milionů eur z prodeje sedmiprocentního podílu v provozovateli obchodních center Klépierre. Příjmy ve druhém čtvrtletí vzrostly o téměř 16 procent na 11,08 miliardy eur. K růstu přispěly vysoké příjmy z obchodování s akciemi, silný dolar a nedávno koupené společnosti. Silný dolar podpořil hlavně aktivity v oblasti zahraničních finančních služeb a investičního bankovnictví, výkon divize drobného bankovnictví na domácím trhu za výkonem zahraničních aktivit výrazně zaostal.

Podobně jako další evropské banky BNP Paribas těžila z výkyvů na finančních trzích, zvláště v Asii, které pomohly zvýši její příjmy z obchodování s akciemi a deriváty. Výsledky také ukazují na mírné oživení poptávky po úvěrech v Evropě.

Příjmy divize investičního a firemního bankovnictví stouply o 15,6 procenta. Vysoký byl hlavně objem obchodů s akciemi. Příjmy divize zahraničních finančních služeb, která zahrnuje drobné bankovní služby, správu majetku pro bohaté klienty a spotřební finanční a pojišťovací služby v zemích mimo eurozónu, vzrostly o 21 procent. Příjmy divize drobných bankovních služeb ve Francii, Itálii, Belgii a Lucembursku se zvýšily jen o 2,7 procenta, napsala agentura Reuters.