Místní silnice bude zúžena stavebními pracemi, a rozměrná vozidla MHD by tak tudy neprojela a nevytočila se. "Všechny spoje, které jsou v jízdních řádech vedeny na točnu Za Kapličkou, budou proto končit jízdu vždy už na trolejbusové točně Příluky," uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Na točnu Za Kapličkou zajíždí v pracovních dnech v období letního omezení provozu denně devět spojů linky 11g a o sobotách a nedělích čtyři spoje. "Do lokality starých Příluků budou muset cestující v době zrušeného spoje dojít od točny Příluky nebo také od točny trolejbusové linky 2 v Bartošově čtvrti," uvedl Cekota.

Dočasně neobsluhovaný úsek mezi točnou Příluky a točnou Za Kapličkou je dlouhý asi 950 metrů a překonává výškový rozdíl přibližně 50 metrů.

Cestující naopak potěší zpráva o zkrácení úplné uzavírky části Gahurovy ulice ve Zlíně (u partyzána). "Obnova povrchu vozovky v tomto místě je již dokončena a ještě snad během dnešního odpoledne tudy budou moci silničáři pustit běžný automobilový provoz," uvedl Cekota.

Silničáři pro zkrácení termínu využili volných dnů i suchého počasí, které panuje, takže je v horním úseku Gahurovy ulice vše hotovo dříve, než se plánovalo, což bylo do úterý 14. července, do kdy zde také měla platit úplná uzavírka. Obnova povrchu druhého úseku, mezi třídou T. Bati a začátkem nadjezdu, začne v původně určeném termínu, tedy od středy 15. července. Do té doby v Gahurově ulici nebude silniční provoz nijak omezen.