Podle mluvčí kraje Nicole Mertinové byla silnice v podstatně horším stavu, než se předpokládalo, a to se odrazilo i na délce plánované rekonstrukce. "Společným úsilím se stavební firmou, která práce zajišťuje, se nakonec kraji podařilo zajistit, že se termín oprav oproti původnímu předpokladu zdržel jen o jediný měsíc," uvedl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Hlavní silniční tah procházející městem má v některých úsecích nový povrch a nové kruhové křižovatky, které mají přispět k vyšší bezpečnosti i plynulosti provozu. "Aktuálně jsou největším problémem chodci, kteří byli zvyklí chodit po přechodech v místě kruhového objezdu Na Františku. Zde je nově křižovatka, kam chodci nesmí," uvedla Moravcová. Lidé podle ní často chodí tak, jak byli zvyklí, a komplikují tak dopravu. Proto je na místě hlídka městské policie, která je směruje na přechod pro chodce.

V Kralupech zbývá zprovoznit kruhový objezd pod kopcem Hostibejk, kde je světelná signalizace a pokračují práce na přeložce vodovodu. Ve městě ještě zbývá udělat terénní úpravy svahů kolem komunikace, postavit opěrné zdi, dodělat nové veřejné osvětlení, dodělat lávku pro pěší pod mostem a napojující chodník u nemocnice, který je prozatím provizorní. V tomto případě ale jde už o investici města.

Oprava průtahu městem začala na podzim, most T.G.M. byl zavřený od poloviny března. Původně měl být otevřený už v červnu, ale protože se například odvodnění či stav inženýrských sítí ukázaly být v mnohem horším stavu, než se předpokládalo při plánování harmonogramu prací, požádala firma, která opravy dělala, o prodloužení termínu do konce června. Most T.G.M. je prvním mostem přes Vltavu od Prahy a spojuje obě části Kralup.

Na zbytečné prodlužování opravy si už dříve stěžoval opoziční krajský zastupitel a kralupský místostarosta Libor Lesák (ODS). Hejtman Miloš Petera (ČSSD) pak připustil, že platby dodavateli měly zpoždění. Stavba proto byla na několik dní utlumena. Kraj ale podle hejtmana nemohl poslat peníze dříve, protože je neobdržel z regionálního operačního programu. Podle starosty Kralup Petra Holečka (STAN) ale mohl kraj zaplatit firmě z rezervních fondů a nemusel čekat na proplacení z programu.