Jednotná evropská měna vykazovala k dolaru nárůst o 0,4 procenta na 1,1187 USD, a oživila tak z nejnižších hodnot za poslední týden. Dolar k jenu klesl o 0,1 procenta na 120,08 JPY poté, co se předtím dotkl nejvyšších hodnot za poslední tři týdny. Dolarový index, který měří výkonnost dolaru ke koši šesti zahraničních měn, klesl o 0,4 procenta na 95,092 bodu.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že deficit zahraničního obchodu Spojených států v březnu vystoupil na nejvyšší úroveň za šest a půl roku. Podle tamních statistiků tomu napomohl výrazně vyšší dovoz, který na začátku roku brzdily pracovní spory v přístavech na západě země.

Dnešní údaje institutu ISM mezitím ukázaly, že tempo růstu v americkém sektoru služeb bylo v dubnu nejrychlejší za pět měsíců.

Dolar v posledních dnech začal získával půdu pod nohama díky signálům, že ekonomika USA se začíná zotavovat po prudkém zpomalení růstu v letošním prvním čtvrtletí. Dnešní zpráva o nečekaně velkém obchodním deficitu ale dolar oslabila.

Podle analytika Joea Manimba ze společnosti Western Union Business Solutions si účastníci trhu možná začínají uvědomovat, že ekonomika USA na tom byla v prvním čtvrtletí hůře, a na trzích se objevuje názor, že Fed by mohl odložit zvýšení úroků na později.