Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Recenze: Sladké a slané potěšení z kuchyně? Quiche a koláče jsou v létě to pravé

Recenze: Sladké a slané potěšení z kuchyně? Quiche a koláče jsou v létě to pravé.
Recenze: Sladké a slané potěšení z kuchyně? Quiche a koláče jsou v létě to pravé.  (Autor: nakladatelství Ikar, Instagram)
Autor: Dagmar Čechová - 
1. července 2016
13:42

Že koláče nemusí být jen sladké, už valná většina z nás moc dobře ví – takový slaný koláč může být jedním z nejlepších možných letních jídel. Dají se totiž jíst teplé i studené a zpravidla si po nich nebudete připadat přecpaní k prasknutí. Ty nejlepší recepty představí kniha nakladatelství Ikar – Quiche a koláče.

Quiche je jedním z těch skutečně francouzských jídel – lehký, jednoduchý a zcela osobitý. Francouzský slaný koláč si můžete připravit úplně podle svého nebo se zcela oddat dodanému receptu a nikdy neuděláte chybu. Podle receptů z knihy Quiche a koláče navíc připravíte kombinace zcela netradiční a zároveň skvělé.

Recepty, které v knize naleznete, vyhoví jak milovníkům masa, tak vegetariánům. Mezi ty absolutně nejluxusnější patří quiche s modrou plísní a švestkami v portském nebo lososový quiche se špenátem a šťovíkem. Rychlý, jednoduchý a přitom lákavý je například lilkový koláč s klobásou merguez a piniovými oříšky. Samozřejmě nechybí tradiční lotrinský koláč ani sladký tarte tatin.

Quiche jsou celé pouze o náplni, kterou kuchař zvolí, a tak jsou možné variace dle chuti strávníků, kterým nevelí žádné zábrany – kombinace sladkých hrušek a zralého camembertu je jednoduše geniální. Ze sladkých pak člověka doslova poblázní bezový koláč s pěnou z proseca. Tak který vyzkoušíte?

Nová kuchařka z kuchyně nakladatelství Ikar potěší už na první pohled. Recepty jsou vždy doplněny krásnými fotografiemi, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Recepty jsou navíc povětšinou jednoduché a nevyžadují žádné obskurní ingredience.


Nina Engles

Quiche a koláče

Nakladatelství Ikar, 2016

156 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi