Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jan Turek: Žádné děti jsem nikdy netýral!

Autor: Ondřej Požár - 
18. června 2008
10:39

"Jsem trestně stíhán za týrání dětí. Nikdy jsem žádné děti netýral! Psí
klece jsem Katce půjčil, nikoliv ale za účelem týrání dětí. Kdybych věděl,
na co se použijí, nikdy bych jí klece nepůjčil.

Na žádné chatě ve Veverské Bítýšce jsem nikdy nebyl. Ke Katce jsem měl vztah pracovně přátelský, ona byla vedoucí oddělení v Domě dětí a mládeže Paprsek v Brně. Já jsem tam vyučoval tělocvik. K Barboře jsem měl vztah přátelský, znali jsme se ze skautu. Moje bývalá žena Lucie je partnerkou Radka Coufala, bývalého manžela Kláry Mauerové," uvedl Turek s tím, že oddíl Mravenci nikdy v podstatě neexistoval.



Vinu popřel i Jan Škrla (26). "Tenkrát jsem byl přesvědčený, že jde o Aničku. Všiml jsem si, že Bára má na nohou a rukou podlitiny. Stehna měla pořezaná. Katka mi řekla, že Anička měla záchvat a poranění jsou od záchvatu. Katka mi řekla, že mám Báře říkat Aničko. Myslím si, že ta zranění neměla od záchvatu. Ale tenkrát jsem Katce věřil. Jsem přesvědčen, že moje rodina je ohrožena na životech. Mému otci vyhrožovali. Myslím, že to je práce tajných služeb. Kvůli ohrožení rodiny nechci už dále vypovídat," vypověděl Škrla.

Policistům tvrdil, že obvinění z týrání chlapců je vykonstruované. "Nikdy jsem na chatě nebyl, ničeho jsem se nedopustil. Vylučuji jakékoliv obvinění. Turka znám ze skautu. Kateřinu znám z táborů a z Paprsku. Barboru jsem dva roky neviděl. Myslím, že byla unesená. V té době se ale objevila dívka Anička, byla Báře podobná, vypadala na 14 let," řekl kriminalistům student geologie Jan Škrla (26). Studium na vysoké škole dosud neukončil.

 

Škrlová: Jsem oběť týrání a zneužívání!

Kateřina: Moje sestra lže! K topení Ondry jsme Báru donutily!

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání