Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes pokousal chlapce, který ho dráždil. Příbuzní pak zbili majitelku

Autor: shp - 
8. srpna 2018
11:22

Skupina malých dětí dráždila ve slovenské Snině psa přivázaného před obchodem. Nejdřív ho hladily a poté štípaly. Pes měl svatou trpělivost, ale po několika minutách mu došla. Zaútočil na třináctiletého chlapce a pokousal ho v obličeji. Jeho majitelku, která podle všeho za nic nemohla, pak zbili příbuzní pokousaného hocha.

Pes, který čekal před obchodem na majitelku, byl viditelně přivázaný. Neměl však košík. Postupně k němu přicházelo více dětí, které si ho začaly hladit. U hlazení však nezůstaly. „Děti přišly k němu, začaly ho štípat, prostě bylo vidět, že to není jenom hlazení, že ho štípou a dělají mu zle,“ řekla TV JOJ prodavačka Viktória.

K incidentu došlo krátce před sedmou večer. Podle zjištění policie se žena vydala do obchodu a svého psa přivázala ke stojanu na kola. „Když jsem viděla, jaké měl zranění, odpadla jsem. Doktor řekl, že měl štěstí, protože kdyby ho pokousal do šíje, chlapec by zemřel. Nebyl přivázaný, říkám, že nebyl přivázaný,“ vypověděla hochova babička Ružena.

Video  Pes pokousal chlapce (13), který ho dráždil. Jeho příbuzní pak zbili majitelku  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Její tvrzení však kamerový záznam jasně vyvrací. Video viděl i kynolog. Ten tvrdí, že pes měl s nepřiměřeným chováním dětí trpělivosti více než dost. „Chybu jednoznačně udělaly děti, že přišly bez dovolení k cizímu psovi, obtěžovaly ho, hladily, možná i štípaly. Pes byl dlouho trpělivý, čím dále víc dětí tam přicházelo, tak se pes jen bránil,“ vysvětlil kynolog Valér Vitrikuš.

Pes byl na vodítku a byl přivázaný ke stojanu na kola, neměl náhubek a při kontaktu s 13letým chlapem došlo k pokousání,“ informovala mluvčí prešovské policie Valér Vitrikuš Jana Ligdayová. „Chlapec měl krvácející ránu v dolní a horní části rtu,“ uvedla mluvčí záchranářů Katarína Načiniaková. Hoch byl ošetřen na místě a převezen do nemocnice ve Snině.

Tam je hospitalizován na chirurgickém oddělení. Podle slov lékaře je každé pokousání v oblasti tváře vážné. „Šlo o pokousání v oblasti úst, šlo o hluboké rány, četné rány, nebylo to devastační zranění, ale bude mít trvalé následky,“ řekl chirurg Dušan Sukovský. S majitelkou psa měl štáb TV JOJ domluvenou schůzku na místě útoku.

Ženu však doběhli a napadli příbuzní chlapce. Skončila se zakrvácenou tváří a opuchlými rty. Nejenom útok psa, ale i jednání příbuzných chlapce bude vyšetřovat policie. „Nikdy se nesmí přistupovat k psovi bez toho, aby se člověk zeptal majitele. Je to vina cizího člověka, který přijde ke psovi, který není jeho, dodal Vitrikuš.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání