Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrdina ze sběrny: Dělník zachránil spící ženu z hořící chatky v Karlových Varech

Autor: dce - 
4. července 2018
09:24

O velkém štěstí může mluvit žena z Karlových Varů. Z hořící chatky ji zachránil dělník nedaleké sběrny. Žena v době požáru spala a s velkou pravděpodobností by bez pomoci hrdiny nepřežila. 

Hořet začala patrová chatka v karlovarských Dvorech v úterý v poledne. Kouř upoutal pozornost dělníků v nedaleké sběrně. "Viděli jsme to jako na dlani, támhle to hořelo, tak jsme zavolali hasiče," řekl TV Nova vedoucí sběrny Jiří Vaněk. Jeden ze zaměstnanců k domku ihned vyrazil.

"Pak jsem tam běžel, jestli tam někdo není. Proběhl jsem to tam a nahoře byla nějaká paní, tak jsem ji stáhnul dolů a vytáhl ven, nic víc," říká skromně Jiří Horváth. Ženě s jistotou zachránil život, v době požáru totiž spala a nemohla ani volat o pomoc.

"Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, dvoupodlažní dřevěná chata byla v době jejich příjezdu na místo celá v plamenech. Na likvidaci požáru bylo nutné nasadit několik vodních proudů, zároveň bylo potřeba chránit vedle stojící chatu, aby se oheň nerozšířil. Plameny dostali hasiči pod kontrolu do jedné hodiny od nahlášení. Ženu, která byla v době požáru uvnitř chaty, odvezla na ošetření do nemocnice sanitka záchranné služby," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání